Het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) is het toonaangevend instituut voor onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg. Het iBMG is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zorgmigranten in Nederland

Donderdag, 29 juni 2017

Een Hongaarse, Slowaakse of Poolse zorgverlener voor je ouders laten zorgen? Dat komt steeds vaker voor in Nederland. Aanbieders van 24-uurszorg door een inwonende buitenlandse zorgverlener presenteren hun diensten als een oplossing voor allerlei problemen: ouderen kunnen langer thuis blijven wonen en krijgen veel persoonlijke aandacht, mantelzorgers worden ontlast, en het kan vaak betaald worden uit het PGB. Maar in de media wordt ook bezorgd gereageerd. Worden de zorgverleners wel goed behandeld? En kunnen we hen de zorg voor onze ouderen wel toevertrouwen?

Rector magnificus Huibert Pols blijft aan tot na afronding Instellingstoets Kwaliteitszorg

Dinsdag, 20 juni 2017

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de aanstelling van rector magnificus prof. dr. Huibert Pols verlengd tot uiterlijk de dag waarop hij in juli 2018 met emeritaat gaat. De werving voor de opvolger wordt binnenkort opgestart. Rector Pols blijft in elk geval aan tot na de afronding van de Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) in het voorjaar van 2018.