Nieuwsoverzicht

Koninklijke onderscheiding voor prof.dr. Paul Robben

Vrijdag, 17 maart 2017

Prof.dr. Paul Robben, hoogleraar aan het Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Antoinette de Bont benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg

Maandag, 13 maart 2017

Per 1 februari 2017 is prof.dr. Antoinette de Bont van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) aangesteld als bijzonder hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg. De benoeming van De Bont past in het streven vanuit iBMG om vorm te geven aan innovaties in de organisatie van zorg door een brug te slaan tussen onderzoek, beleid en praktijk.

Waarom zijn de zorgkosten in Nederland zo hoog?

Vrijdag, 3 maart 2017

In het kader van de landelijke Tweede Kamer verkiezingen is er vanaf vandaag een videofragment te zien van Marco Varkevisser op NU.nl, met als titel 'Waarom zijn de zorgkosten in Nederland zo hoog?'.

Curing health care systems | TEDx Talk

Dinsdag, 28 februari 2017

Dr. Ellen van de Poel participated in a TEDxErasmusUniversity video about 'curing health care systems'. The way healthcare is being delivered is broken in many countries. We don’t need new drugs or vaccines. We need to first cure the health care systems that deliver them.

De kosten van medicijnen | BNR Nieuwsradio

Dinsdag, 28 februari 2017

Prof.dr. Carin A. Uyl-de Groot was vrijdag 20 januari telefonisch in een uitzending van BNR Nieuwsradio over de kosten van medicijnen.

Programma TopZorg versterkt samenhang zorg en onderzoek in niet-academische ziekenhuizen

Dinsdag, 28 februari 2017

Niet-UMC’s richten zich naast het leveren van basiszorg steeds vaker op zeer specialistische zorg in combinatie met wetenschappelijk onderzoek. Een aantal ziekenhuizen vervult met deze combinatie een expertisefunctie in de curatieve zorg.