Master of Science in Zorgmanagement

Ambieer jij een carrière als manager in de zorg? Dan is de master Zorgmanagement zeker iets voor jou.

Wereldwijd staan zorgorganisaties voor talloze uitdagingen die worden veroorzaakt door trends zoals e-Health, slimme medicijnen en veranderingen in de leefstijl van mensen. Goed management is van cruciaal belang om deze en andere complexe problemen in de zorg adequaat op te kunnen lossen. De master Zorgmanagement is dé opleiding voor mensen die deze uitdaging aandurven.

In de master Zorgmanagement leer je om kennis van verschillende wetenschappelijke disciplines met praktische vaardigheden te combineren om tot oplossingen te komen voor de vaak lastige vraagstukken waarmee je als zorgmanager te maken krijgt. De zorgbehoefte van de patiënt staat daarin steeds centraal.

Waarom de master Zorgmanagement?

De gezondheidszorg is een dynamische wereld waarin je als manager vaak te maken krijgt met ingewikkelde vraagstukken. De aanpak van zulke vraagstukken vraagt om creatieve en flexibele professionals met een academisch denk- en werkniveau. Na afronding van de master Zorgmanagement ben jij optimaal voorbereid om als zorgmanager aan het werk te gaan.

Profiel van een student van de master Zorgmanagement

De master Zorgmanagement is gericht op gemotiveerde studenten die in de toekomst een leidinggevende functie in de zorg willen bekleden. Heb jij wél de ambitie, maar nog niet de juiste kennis en vaardigheden die nodig is om jouw droom te realiseren? Dan is de master Zorgmanagement de perfecte carrièrestap voor jou.

Leerdoelen van de master Zorgmanagement

Na het afstuderen kun jij complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven deskundig analyseren en beoordelen. Hiervoor gebruik je jouw kennis van onder meer organisatie- en beleidswetenschappen, sociaal-medische wetenschappen en bedrijfskunde. Strategisch en financieel management, onderhandelen, zelfreflectie en omgaan met belanghebbenden worden je tweede natuur.

Inhoud van de master Zorgmanagement

Het volledige onderwijsprogramma van de master Zorgmanagement omvat 60 ECTS. Alle studenten volgen 7 basisvakken van elk 5 ECTS. Daarnaast volg je 1 of meer keuzevakken met een totale omvang van minimaal 5 ECTS. Als afsluiting van de masteropleiding moet je een scriptie schrijven (20 ECTS).

Meer informatie over: Inhoud van de master Zorgmanagement

Onderwijsvormen in de master Zorgmanagement

Het onderwijs in de master Zorgmanagement is veelal kleinschalig en interactief. Minimaal twee derde van het onderwijs wordt gegeven in werkgroepen met maximaal 15 studenten. Tijdens deze werkgroepen werk je samen met medestudenten aan actuele casussen uit de praktijk. Dankzij deze onderwijsopzet leer je de docenten en jouw medestudenten snel kennen.

Carrière na de master Zorgmanagement

Na afronding van de master Zorgmanagement kun je gaan bijdragen aan het oplossen van de vele complexe vraagstukken die spelen in de zorgsector. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als beleidsmedewerker, teamleider, onderzoeker of consultant en dan doorstromen naar een functie als zorgmanager. Ruim 80% van de afgestudeerden vindt binnen drie maanden een baan op niveau.

Meer informatie over: Carrière na de master Zorgmanagement

Toelating tot de master Zorgmanagement

Om toegelaten te kunnen worden tot de master Zorgmanagement moet je een relevante universitaire bachelor- of masteropleiding succesvol hebben afgerond en dit kunnen aantonen met een diploma van de desbetreffende onderwijsinstelling. Als je niet de juiste vooropleiding hebt om direct toegelaten te kunnen worden, moet je eerst de pre-master van het iBMG volgen.

Meer informatie over: Toelating tot de master Zorgmanagement

Inschrijven voor de master Zorgmanagement

De inschrijvingsdeadline voor het collegejaar 2017-2018 is 31 juli 2017. Inschrijvingsverzoeken die na deze datum worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Meer informatie over: Inschrijven voor de master Zorgmanagement